Önéletrajz

1950. augusztus 6.-án születtem Törökszentmiklóson.

Középfokú tanulmányaimat az újpesti Könyves Kálmán Gimnázium német tagozatán fejeztem be. Ez idő alatt Gábor Béla festőművész és rajzpedagógus stúdiumait látogattam.

Ezen tanulmányokkal párhuzamosan először az újpesti Munkásotthonban, később
pedig annak jogutódjában a Derkovits Körben dolgoztam Szabados Árpád irányításával 1970-ig.

1968-tól speciális stúdiumokat végzek a MÁV Képzőművészeti Körében, készülve a főiskolai felvételire.

1971-től -sorkatonai szolgálatom után- a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz-földrajz tagozatán folytatom tanulmányaimat.

1973-tól több dekorációs műhelyben ill. grafikai alkotóközösségben dolgozom. Ez időtől datálható, hogy egyedi grafikáim jelennek meg az Élet és Irodalom című irodalmi hetilapban.

1977-ben leszek az Autodidakta Képzőművészek Társaságának tagja, majd ugyan ez év nyarán tagfelvételt nyerek a Fiatal Képzőművészek Klubjába. E tagságról 1980-ban mondok le.

1980-tól, mint önállóan tevékenykedő grafikus több területen is dolgozom: így 1983-ig több könyvkiadónál foglalkoztatnak mint illusztrátort és címlaptervezőt, ebben az intervallumban 127 kiadvány elkészítésében veszek részt.

Készítettem sokszorosított grafikákat és plakátokat. Több animációs filmben (Cartoon: MUSIC TV, ZDF-BDR Televízió: PACE) dolgoztam mint háttér illetve Story-board készítő (Varga Stúdió: Atlasz).

Ezen túlmenően különböző cégek grafikai arculatának tervezésével foglalkozom (AVA Hungaria, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány), valamint reklámgrafikával, divatlapok és katalógusok tervezésével (Rocco, Modeline).

1989-ben felhagyva az alkalmazott grafikai tevékenységemmel ismét az egyedi művészi grafika felé orientálódom.

1991-95 között a subkultúrák különféle megjelenítéseinek viszonyával foglalkoztam különös tekintettel a testdekoráció szociológiai és pszichológiai vonatkozásaival.
E tárgykörben több ismeretterjesztő műsorban veszek részt:

  • A magyar Rádióban több alkalommal
  • A Dunakanyar Rádióban
  • A Rádió "M" - műsorában
  • A Magyar Televízióban illetve különböző regionális műsorokban
  • A Művészet c. folyóiratban az e tárgykörben szerzett tapasztalataimról riport jelent meg.

Tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Belvárosi Művészek Társaságának és az ART-KRAFTWERK csoportosulásnak.